Rybíz jako brusinky

11. července 2013 v 17:24 | MarijaKes |  Zavařuji
2 kg rybízových kuliček
skořice
citronová kůra
3 ks tlučeného (mletého) hřebíčku
1,5 kg krystalového cukru
1/4 l rumu

Postup


Rybíz nasypeme do hlubšího pekáče, posypeme skořicí, citronovou kůrou a tlučeným hřebíčkem. Nahoru nasypeme cukr a necháme v mírné trouně 45 minut. Já jsem cukr nysypala na dvakrát až trochu klesl obsah pekáče, protože jsem měla obavy, aby to nepřeteklo.


Horký pekáč opatrně vyndáme z trouby a zalejeme rumem. Promícháme a plníme do skleniček, zavíčkujeme a nesterilujeme. Rybíz není hustý jako marmeláda, je to takový hodně hustý kompot. Použití různé. Hodí se místo brusinek ke svíčkové, na poháry, já ho klidně vymlsám i jen tak. :)

Rybíz ve sklenicích po vychladnutí trochu protřepeme, aby se uvolnil a rozproztřel po celé sklenici.






 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. srpna 2014 v 8:11 | Reagovat

Dělala jsem letos poprvé v hrnci na kamnech, ale toto bude lepší. A taky příjemně hustší. Díky za recept. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.