Patisonové placky

23. srpna 2013 v 20:45 | MarijaKes |  Bezmasá jídla

Nějak se mi sešlo více patisonů a tak mě napadlo upravit je podobně jako baramborové placky (bramboráky)
Porce pro 3-4 jedlíky.

1 středně velký patison zbavený slupky
1 velký brambor
česnek, sůl, majoránka
mléko
vejce
hladká mouka

Neuvádím množství, protože bramborové placky také dělám odhadem. Přiměřeně, přiměřeně.

Patison nastrouhám částečně na hrubém a částečně na jemném struhadle. Jádřinec pak vyhodím. Brambor nastrouhám také tak. Přidám ostatní ingredience podle chuti, případně ještě na kostičky nakrájený zbytek salámu a pod. Ale když bezmasé jídlo, tak bez salámu. Na rozpálený olej kladu lžící placky a trochu rozetřu. Hotové podávám s kefírovým mlékem, ale to už nechám na každém podle chuti. Premiéra u nás dopadla dobře. Nikdo neremcal a snědlo se všechno.



Patison upravuji též jako řízek obalený v trojobale.


Patisom nakrájím na plátky, oloupu, vykrojím jádřinec z každého plátku, nasolím a obalím jako řízek a jako řízek i osmažím.
Jiný způsob obalu: obalím v těstíčku a pak ve strouhance smíchané se strouhaným sýrem. To je také dobré.


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Vendy W Vendy W | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 20:48 | Reagovat

Takhle jsem dělala cukety když přerostly, prostě místo bramboráku cukeťák. A taky všichni dlabali... ;-)

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 20:51 | Reagovat

[1]: No jasně, to jsou vlastně  bezchuťové zeleniny, těm se musí chuť dodat. :-)

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 20:54 | Reagovat

[1]: No a když se mi nechce obalovat květák, tak ho povařím, vidličkou pomačkám, přidám vejce, mouku, trochu mléka a grilovací nebo jakékoli pikantní koření a osmažím placky a podávám s bramborem a u nás už klasický květák nikdo nechce. :D

4 Vendy W Vendy W | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 21:02 | Reagovat

[3]: Tak to můj muž zase smaženej květák miluje a já to tak nerada obaluju :-?. Placičky dělám tak že syrovej květák nastrouhám na struhadle, přidám žloutek, mléko, polohrubou mouku, špetku muškátového květu, pepř, sůl a sníh z bílku. jsou úžasně nadýchané a taky moc dobré.

5 Jarmila* Jarmila* | Web | 23. srpna 2013 v 21:06 | Reagovat

Obojí varianty mám moc ráda. Když ten můj to nechce jíst. :-? Jak to neprošlo prasetem, není to oběd nebo večeře. :D

6 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 21:14 | Reagovat

[5]: ...jak to neprošlo prasetem...:-D :-D :D

7 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 21:20 | Reagovat

[4]: Já jsem měla květák moc ráda, ale na zahradě se mi nedaří a poslední dobou to, co prodávají v zelenině je samej dusičnan, ale tak moc, že už ten květák ani neumím dobře povařit. Prostě se růžičky rozpadnou na kaši. Ale naposledy jsem koupila květák na farmářském trhu od nějakého Slováka a ten jsem osmažila, protože se při vaření nerozpadl. Ten byl dobrý. :-)

8 Vendy W Vendy W | E-mail | Web | 23. srpna 2013 v 21:23 | Reagovat

[7]:Já ho dřív když jsem smažila květák na pánvi taky vařila, ale jak jsem začala ve friťáku, obaluju ho syrovej. On změkne i tak.

9 Liliana Landštejnská Liliana Landštejnská | Web | 23. srpna 2013 v 22:53 | Reagovat

Takovým jídlem bych určitě nepohrdla :-)

10 ajka ajka | Web | 23. srpna 2013 v 23:59 | Reagovat

Téda, vypadají dobře placky.....

11 Libuše Libuše | E-mail | 24. srpna 2013 v 7:38 | Reagovat

Taky je patizon výborný obalený jako řízek, ale v kukuřičné strouhance(může se do ní přidat sezamové semínko). Nevařím ho jenom osolím, obalím a smažím ve frťáku, chutná to  výborně, kukuřičná strouhanka a sezamové semínko tomu dodá výtečnou chuť :-)

12 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 8:19 | Reagovat

[11]: Děkuji za nový typ. patison také nepředvačuji. Po té kukuřičné strouhance se poohlédnu, ještě jsem o ní neslyšela nebo spíš nevěděla a proto nezajímala. :-)

13 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 8:20 | Reagovat
14 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 8:23 | Reagovat

[10]: Ještě dělám placky i z kadeřávku a ty jou také výborné. Kdysi táta pěstoval kadeřávku moc a mamka to upravovala na způsob špenátu a to mi nechutnalo i když špenát mám ráda. Ale vymyslela jsem z kadeřávku placky a s bramborem to považovala za nouzový oběd před výplatou. Ale zeť se jednou stavil já měla jen ty placky a on se jich mohl ujíst. Moc mu chutnaly. Musela jsem se několikrát ubezpečit, jestli si nedělá srandu nebo není přehnaně uctivý. :-D

15 Libuše Libuše | E-mail | 24. srpna 2013 v 12:26 | Reagovat

[12]:Kukuřičná strouhanka se prodává na Vodní ulici ve Zdravé výživě ve ValMezu :-) a taky v ní obaluju i květák :-)

16 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. srpna 2013 v 12:47 | Reagovat

[15]: Supééér. Moc děkuji, Libuško.Určitě vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.