Komentovat lze pouze články roku 2020.

Projekt 365 - 214. den

3. srpna 2013 v 20:41 | MarijaKes |  Srpen 2013
214. den - pátek 2. srpna 2013

Patizon

Koukám, že už se nějaká úroda rýsuje. Posbírala jsem opět hromadu fazolkových lusků, odpoledne je zavařím. Zalila jsem zahradu a pak jsem popadla kosu a hurá pod zahradu do zarostlé louky a bodláků. Pokosenou trávu jsem shrabala a pak ještě doladila sekačkou. Je tam všelijaký nerovný terém, který vytvořili krtci a myši a tak se to dělalo velmi špatně. trávu jsem opět rozházela na sušení a byla jsem tak vyčerpaná, že jsem si musela v chatě dokonce lehnout. To jsem tedy ještě nikdy neudělala. Bylo to určitě i tím horkem. Prohlédla jsem ještě okurky salátovky, už také konečně budou dorůstat a raději šla na autobus a domů.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 3. srpna 2013 v 20:48

Patizon pěkně roste.:-) Jsi šikulka, nadělala jsi spoustu práce.

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 3. srpna 2013 v 20:52

[1]:Děkuji Jarmilko, člověk by měl mít radost z dobře vykonané práce, to já také docela mám, ale asi jsem to přehnala a záda bolí ještě nyní. ;-)

3 Amelie Amelie | Web | 4. srpna 2013 v 1:27

Ty jsi pilná, obdivuji tě.

4 VendyW VendyW | E-mail | Web | 4. srpna 2013 v 8:10

Pěknej. Jednou jsem dostala skleničku nakládyných minipidi patizonů, bylo to vcelku dobré. Co z nich děláš ty?

5 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 4. srpna 2013 v 14:37

[3]: Děkuji. :)

[4]: Já je většinou smažím. Nakrájím na plátky tak centimetrové,vydlabu střed s peciščkami, pokud je již starší a větší, nasolím, pak obalím v těstíčku z vajíčka a mouky a do strouhanky na poslední obalení přidám ještě strouhaný sýr. Je to v letních dnech docela osvěžující, i když je to smažené. Těstíčko se dá i všelijak okořenit, podlr nálaedy.Dá se obalit i v bramborákovém těstě. Ty smažené klidně sním i po studenu. A kdyby jich bylo hodně, tak se dají i nastrouhat a upravit jako zelí. Když se dělá zelí z dyně, tak proč ne z patizonů. Z dyně mi ale moc nechutná tak nevím, jak chutná z patizonů. :-)

6 ajka ajka | Web | 4. srpna 2013 v 19:26

Téda Maruško, v tom vedru sekat a hrabat, máš ty to ale nápady :-D

7 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 4. srpna 2013 v 19:39

[6]: Dobře se suší. :-D

Komentáře jsou uzavřeny.


Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.