Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

24. září 2013 v 13:01 | MarijaKes |  Zavařuji
Řepu jsem nyní zavařovala do třetinkových skleniček. Z 8 hlav řepy jsem měla 13 ks skleniček, akorát do zavařovacího hrnce.

Ingredience: 6-8 hlav řepy
křen strouhaný na větším struhadle
koření (fenykl, anýz, kmín)
nálev ( 1000 ml vody, 300 ml octa, 5 dkg cukru, 3 dkg soli)

Řepu před vařením neloupeme, umyjeme.Po uvaření schladíme studenou vodou a kůžička jde stáhnout i pouze rukou. Pak teprve krájíme kostičky nebo plátky.



Vrstvení do sklenic:
Do třetinkové sklenky asi polovinu řepy, pak lžičku křenu, špetku anýzu, špetku fenyklu a špetku kmínu. Doplníme řepou a opakujeme vrstvu s křenem a kořením. Kmín jsem dávala letos poprvé podle starého receptu, ale možná by se mohl i vynechat.

Po sterilaci sklenky necháme vychladnout a pak můžeme protřepat, aby se řepa promíchala s křenem a kořením.

Je také možné odhadem promíchat křen s kořením v celém množství v míse a pak plnit do sklenic.
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 24. září 2013 v 16:22 | Reagovat

Červenou řepu mám moc ráda. Kdysi jsem jí při dietě zkonzumovala nejméně vagón. :-D
Maruško, recept se mi líbí a máš pěkně zavařeno. :-) V zimě, jak když najdeš.

2 Babs Babs | E-mail | Web | 24. září 2013 v 18:32 | Reagovat

Taky mám červenou řepu moc ráda.

3 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. září 2013 v 22:02 | Reagovat

[1]: Ještě je  jí na zahradě dost, počítám, že budu mít  ještě dvakrát tolik a také chci nechat něco na boršč. Kdysi jsem dokonce v odšťavňovači tvořila šťávu z čerstvé řepy na přímé užití. Prý je to zdravé, ale připadalo mi to husté a v barvě krve a tak mi to moc nejelo. :-)

4 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 24. září 2013 v 22:05 | Reagovat

[2]: Chutná mi docela i červená řepa se zelím. Když jsem dřív řepu kupovala, tak se to zelím namnožilo,ale samotná je lepší. :-)

5 Helena Helena | E-mail | Web | 25. září 2013 v 11:55 | Reagovat

Je vidět,že u vás červ.řepa jede.U nás jí konzumuji jenom já.Ale seju každým rokem alespoń trochu.Karel jí sní tak v boršči,jinak ji nemusí. :-)Máš krásné zpracování celého zavařování,moc se mi to líbí. :-)

6 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 25. září 2013 v 15:55 | Reagovat

[5]:Helenko, já si ráda hraju s obrázkama a tak se vyřádím i tady. jsem ráda, že se ti to líbí. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.