Projekt 365 - 268. den

26. září 2013 v 9:51 | MarijaKes |  Září 2013
268. den - středa 25. září

Už se těším

Dnes je ten den D, od kterého budu počítat 5-8 týdnů, než ochutnám mátorý likér. Mátu a meduňku mi manžel dovezl čerstvou ze zahrádky a můžu začít. Ouha,nádoba. Tak to jsem moc nepromyslela. Musím si pro příští výroby nakoupit sklo. Když už má likér stát na světle a teple, bude dost dlouho tvořit dekoraci kuchyně. Zatím tedy mám nádoby menší a tedy bylinky zalité jen půl litrem pálenky.


 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Helena Helena | E-mail | Web | 26. září 2013 v 11:10 | Reagovat

Maruško včera jsem zapomněla napsat,že jsem dala koriandr mletý,ale podle mně to nebude na škodu. ;-) Vypadá to hezky,můj likér je prozatím takový nahnědlý,ale doufám,že zezelená. :D  :-D V úterý jsme měli nečekanou návštěvu z Mnichova přes poledne,takže mi nic jiného nezbývalo,než přibrat ještě jednoho strávníka. :-)Helene,Karlova příbuzná byla na všechno zvědavá,u nás jsou bylinky snad všude,a tedˇ ještě tinktury a likéry.Musela jsem ji všechno vysvětlovat,nakonec jsem ji obdarovala malou skleničkou bezinkového likéru,byla úplně nadšená,a mne to zahřálo u srdce. :-)

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 26. září 2013 v 12:46 | Reagovat

[1]: Heli, v receptu na blogu jsi měla napsané 10 kuliček, tak jsem dala kuličky, ale to určitě nevadí. A kdyby zůstal likér nahnědlý, tak to mi také nebude vadit. Určitě se postupně vypije. :-) Věřím, že tě zahrálo u srdce obdarování někoho, kdo má z dárku radost. To je na dárcích to nejlepší. Když jsem si spojila meduňku a mátu s alkoholem a barvou jakou by to mělo mít, tak mi vyšla zelené peprmintka. Ale tohle bude asi silnější alkohol, když jsem dala 51% pálenku. Možná by příště nebylo na škodu ten cukr svařit s trochou vody, vychladlým roztokem zalít bylinky a pak teprve tu pálenku. Likér by byl opravdu likérový,méněprocentní. Ten cukr se totiž asi jen v tom alkoholu hůř rozpouští. Ale nakonec se jistě rozpustí. :-)

3 VendyW VendyW | E-mail | Web | 26. září 2013 v 13:57 | Reagovat

No tak to bude mít docela grády! Jsem zvědavá co to s tebou provede až bude zralý :-D  :-D

4 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 27. září 2013 v 8:14 | Reagovat

[3]: Budu si ho dávkovat na sklenici plnou ledu. Tím se rozředí. :-D Vyzkouším asi i založit ještě jeden s tím svařeným cukrem s vodou. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.