Kokosky

18. prosince 2013 v 9:21 | MarijaKes |  Cukroví a perníčky

Kokosky dělám vždy pro spotřebování bílků.

2 bílky
12 dkg přáškového cukru
6 dkg kokosu
3 dkg strouhanky

Z bílků a cukru ušleháme nad párou tuhý sníh, nesmí téct. Nejlépe ručním elektrickým šlehačem. Ale lze to ušlehat bez elektriky, jen musíme déle. Do tuhého sněhu vmícháme kokos a strouhanku. Na plech vyložený pečícím papírem děláme pomocí lžičky hrudky a pečeme v mírné troubě. Nemohu napsat kolik stupňů, protože mám plynovou. Občas jsem ji měla i otevřenou. Ale vy si jistě poradíte. Kokosky jsou hotové, když jdou sundat z plechu a mírně začaly růžovět..

Takto je můžeme považovat za hotové, ale někdo je ještě slepuje marmeládou a krémem s lineckým kolečkem a kolečko pak namočí do čokolády tak, aby byl zalit krém a kousek kokosky.
Já jsem letos použila 3 bílky a udělala jsem 106 kousků..

 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 18. prosince 2013 v 9:32 | Reagovat

Kokosky miluju, ale nemůžu. Tak se alespoň pokochám pohledem. :-D

2 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 9:41 | Reagovat

[1]:ani moje maminka nemůže sladké a má ho ráda, ale už jsem uvažovala, že jí něco upeču z diabetického cukru. kdysi ho měli ve slevě, ale tenkrát jsem ho nevzala nenapadlo mě to. Ona na Vánoce nechce žádné dárky a já jí vždy koupím nějaký ten doplněk stravy na klouby a letos i na stres a čaj na uklidnění a tak bych jí mohla příští rok napéct DIA cukroví. Ale kdoví, jestli by zrovna kokosky z toho šly. Spíš něco, co se nezahřívá. :-)

3 VendyW VendyW | 18. prosince 2013 v 13:07 | Reagovat

Bílkové taky se zbylých bílků dělám, letos oříškovo - čokoládové. Teď jsem dopekla marokánky a ještě mám v toubě štolu a tím končím!

4 ajka ajka | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 13:13 | Reagovat

Já letos vyzkoušela tvarohové kokosky .... a koukám že dávám dvakrát víc kokosu co ty ;-)

5 Babsy Babsy | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 14:34 | Reagovat

Já jsem tak šťastná, že jsem si potvrdila v rámci předoperačních vyšetření, že cukrovku nemám.. :-) Můj tatínek má, a dost silnou, takže jsem se docela obávala, kdy mne to dožene taky.. Takže letos o Vánocích můžu radostně a bezstarostně mlsat.. :-)

6 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 18:28 | Reagovat

[3]:Marokánky miluju a zatím jsem je nikdy nepekla. Musím zkusit příští rok, už se mi nechce. :-)

7 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 18:31 | Reagovat

[4]: Já jsem dříve vždy kokos přidávala také na zahuštění a nebo více strouhanky, ale to proto, že jsem měla řidší sníh. tentokrát se mi to vyšlehalo opravdu hustě. jsem ráda, že mi maminka ten šlehač darovala. Už ho nepotřebuje. Já jsem v páře šlehala ručně strašně nerada. Vždycky jsem musela držet horkou misku a pára mi šla na ruce a tak jsem šlhala kratší dobu. Těmi elektrickými metličkami to byla jedna bášeň to bych si kledně troufla naplnit i sněhové trubičky (kremrole)

8 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 18. prosince 2013 v 18:34 | Reagovat

[5]: :-D Tak šťastníé mlsání. Já se obávám, že mě to jednou také chytne. Ale myslím, že moje maminka má takovou tu stařeckou cukrovku, užívá jen prášky a nechodí ani k doktorce dukrářce. myslím, že občas si zobnout by mohla. Někde jsem četla, že kysané zelí snižuje hladinu cukru v krvi a že někteří diabetici před vyšetřením baští zelí. Tak proč si nedat dortíček a zajíst ho kysaným zelím. :-D  :-D To se mi to směje. jen aby se mi to nevymstilo.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.