Fazolky v octovém nálevu

13. srpna 2014 v 19:39 | MarijaKes |  Zavařuji
Fazolové lusky jsem dříve neměla moc ráda, naši mi je dávali již přerostlé a ty se zavařují špatně. Na lusky je také asi speciální odrůda, která tvoží tenké dlouhé lusky. Semena jsem dostala od sousedky a na zahrádce si je pěstuju už třetí rok. Lusky zavařuji na sladkokyselo a používám do salátů, omáček i třeba do leča a pod. Zbytek fazolí nechám na záhoně dozrát a bude i na semeno i na klasickou fazolačku. :)



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 13. srpna 2014 v 20:24 | Reagovat

Fazolačku už jsem nevařila sto let a dostala jsem na ni ohromnou chuť. :-P Fazolové lusky dělám na smetaně a kupuji na ně lusky ve slaném nálevu, moje mamka tuto omáčku dělávala z lusků čerstvých a myslím, že říkávala, že nejlepší jsou ty žluté, široké. :-) Domácí lusky na sladkokyselo jsou jistě taky mňamka. ;-)

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 13. srpna 2014 v 22:43 | Reagovat

To je mi ale překvapení, Maruško! ??? Teď jsem se rozplývala nad fotkami z Uherského Brodu, a další článek je o jídle! ;-) I když se jedná o "obyčejné" fazole, tvůj článek je opět umělecké dílo. :-)
Fazolky mám ráda, zvlášť na smetaně, občas si koupím konzervu a s mamkou si ji uděláme. Fazolky totiž jíme jen my dvě. :-?  :-)
Vyrovnané sklenice s fazolkami vypadají bezvadně, mám hrozně ráda, když se pomalu, ale jistě, zaplňuje spižírna. :-D
Zdravím a přeji dobrou noc!

3 Ajka Ajka | E-mail | Web | 14. srpna 2014 v 2:04 | Reagovat

No pane jo, Maruško, to už je velkovýroba ;-) Fazolky nezavařuju, u nás by to nikdo nejed :-D
No a představ si, melouny mám velikosti angreštu. A to jsem je vysévala v březnu! Tak nevím, co jsem udělala špatně :-?

4 MarijaKes MarijaKes | Web | 14. srpna 2014 v 6:37 | Reagovat

[1]: Ty lusky nejsou zas tak moc kyselé jako třeba okurky. je to jen mírně a právě zase ty široké já moc nemám ráda. Musely se z nich stahovat vlákna a ta se někdy nestáhla celá a pak jsem to tahala z pusy. Tahle odrůda je takový tenká dlouhá a tu jsem si raději kupovala v konzervě, kde byly nechané celé dlouhé a já si je před použitím nakrájela. :-)

5 MarijaKes MarijaKes | Web | 14. srpna 2014 v 6:40 | Reagovat

[2]: Syn fazolky také nerad, ale naštěstí manžel je má rád a vůbec je docela zeleninovej, tak si občas dáme i něco přes týden, co synovi nenutíme o víkendu. Jo spižírna se plní. Co se mi letos docela dařilo jsou rajčata a je jich hodně, tak asi dojde i na vaření kečupu. Momentálně konzumujeme hromady patisonů a cuket a zavařuju červenou řepu. :-)

6 MarijaKes MarijaKes | Web | 14. srpna 2014 v 6:46 | Reagovat

[3]:Ajko, letos je hodně divnej rok a tak vypadal na začátku slibně. Já jsem melouny sela dvakrát a brzy ti ukážu, že ještě ani nezačly kvést a rostlinky jsou ubohé. Stejně tak okurky. Sela jsem jen salátovky, protože loni jsem měla nakládaček hodně a zásoby vystačí, ale salátovky prostě nejdou, už jsem dvě vyhodila s jedna má okurečky pidi a než dorostou, tak asi zajde v dešti. Nedaří se ani dýni Hokaido, ale daří se cuketám a patisonům. Pěkný jsem měla hrášek a červenou řepu. Chtělo by to , aby toho deště už nebylo tolik.

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 14. srpna 2014 v 15:50 | Reagovat

[5]: Zkrátka a dobře stravujete se zdravě. To já o sobě říct nemůžu. ???  ;-)

8 Babsy Babsy | E-mail | Web | 14. srpna 2014 v 18:21 | Reagovat

To my máme fazolové lusky moc rádi a já už na jejich tepelnou úpravu k obědu mám 4 recepty. :-)

9 Helena Helena | 14. srpna 2014 v 20:59 | Reagovat

Nejlepší jsou keříčkové fazole. [:tired:]  :-)

10 Intuice Intuice | E-mail | Web | 20. srpna 2014 v 8:13 | Reagovat

Fazolky miluji. ale nemám už zahrádku. Tak si je musím kupovat. Ale Tvoje ve skle vypadají nádherně. Mňam! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.