Rychlovka k obědu či večeři

27. srpna 2014 v 12:23 | MarijaKes |  Bezmasá jídla

Tento recept sem nedávám jako nějakou suprovou novinku, jistě znají všichni takové ty rychlovky na pánvi z toho, co najdeme v lednici. Recept jsem zařadila mezi bezmasá jídla, ale kolik je v dnešních salámech a uzeninách masa? A použít můžete i bez uzeniny. Vlastně se ani tak nejedná o recept jako o inspiraci. :) Doma takovým jídlům říkáme "Uplést z ho... bič". Poněkud vulgární, ale vástižné. Vlastně už stačí říct, že si k veřeči něco upletem a je jasno. :)



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | Web | 27. srpna 2014 v 12:34 | Reagovat

Určitě to byla mňamka. :-) Recept se mi líbí.

2 VendyW VendyW | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 13:16 | Reagovat

Tak francouzáky taky můžu....dávám do nich ještě navíc papriku a kyselou okurku. Vajcata natvrdo a na zapečení rozkvedlané syrové....

3 MarijaKes MarijaKes | 27. srpna 2014 v 13:19 | Reagovat

[1]: Docela byla. :-)

4 MarijaKes MarijaKes | 27. srpna 2014 v 13:25 | Reagovat

[2]: Když děkám opravdu francouzské brabory v troubě v zapékací misce, tak to si udělám z uzeného masa a také přidám zeleninu. Kyselou okurku si dám až jako k tomu. Kdysi na dovolené v Lázních bělohrad jsme si měli poslední den vybrat jídlo a já tam našla francouzký brambory a zajísala jsem. To byl ale tak nechutný blaf, že i já nevybíravka jsem měla co dělat, abych trochu snědla. Naprosto bez chuti a hovězím masem. To jsem je podezírala, že nakrájeli zbytky masa a upekli s bramborama. Hned po příjezdu domů jsem si musela upéct svoje. A Lá'da Hruška dělal také zapékané brambory v alobale, které dělávala moje švagrová. Brambora se rozkrájí na plátky, ale nedokrajuje a do každého řezu se dá plátek uzeného nebo uzeniny, cibule a špek, okoření se to a zabalí do alobalu každý brambor zvlášť. Naskládá na plech a upeče. :-)

5 VendyW VendyW | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 13:28 | Reagovat

[4]: Takhle si taky dělám brambory ale v mikrovlnce pod grilem a bez alobalu. Chutná mi to jak samotné, tak jsem je dělala i jako přílohové k masu.....

6 Katka Katka | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 13:41 | Reagovat

Samozřejmě taky někdy pleteme bič. Jinak se tomu taky říká vaječná omeleta :-D nebo co dům dal....

7 Jarka Jarka | Web | 27. srpna 2014 v 13:55 | Reagovat

Něco podobného na pánvi, jsem dělala nedávno a protože jsem našla na mrazáku i balíček špenátu, byl k bramborám špenát a nejen, že jsme se zasytili a bylo to rychlé, ale i dobré. ;-)

8 Tenisák Tenisák | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 15:09 | Reagovat

Taky občas pletu co dům dal. A jářku, někdy to i dobře chutná.

9 Ajka Ajka | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 15:59 | Reagovat

Dobrota Maruško. Taky dělám, ale bez sýra ;-) Jo, a těm bramborám se zářezy říkáme ježek :-D

10 duchlana duchlana | 27. srpna 2014 v 20:59 | Reagovat

Perfektní rychlovka ;-)

11 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. srpna 2014 v 21:44 | Reagovat

Rčení o pletení biče užíváme taky, ale v tomhle případě říkáme spíš "recept co dům dá". Musím říct, že taková jídla bývají samá chuť. Na tvé pánvi je to vidět, Maru, díky za inspiraci, co nejdřív si něco takového uděláme s mamkou k obědu. :-P  ;-)
Nafocený postup je, jako obvykle, pastva pro oči! :-)

Přeji krásný večer! :-)

12 Smithe10 Smithe10 | E-mail | Web | 28. srpna 2014 v 0:24 | Reagovat

Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I really enjoy cgceadeccddaeeee

13 pavel pavel | Web | 28. srpna 2014 v 9:34 | Reagovat

Takhle často jím. To není daleko od leča, které jsem měl včera. :-)

14 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. srpna 2014 v 21:54 | Reagovat

[8]: Že? :-D

15 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. srpna 2014 v 21:55 | Reagovat

[9]: Musím je také vyzkoušet. Možná by byly dobré i na dřevěném uhlí v grilu. :-)

16 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. srpna 2014 v 21:57 | Reagovat

[7]: Špenát mám také ráda v omeletě. je to také mňamkavá rychlovka a zasytí, máš pravdu. :-)

17 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. srpna 2014 v 22:00 | Reagovat

[11]: I tobě Hani hezký večer. Já se poslední dobou dostavuji k PC až večer. Zítra večer ale budu v parku. Po přednášce o netopýrech je mají vypouštět a prý si máme vzít baterky a můžeme fotit. Tak na to jsem hodně zvědavá. Abych mohla lépe fotit, potřebovala bych extra světlonoče.  jenže on chce také fotit. :-D

18 MarijaKes MarijaKes | Web | 28. srpna 2014 v 22:01 | Reagovat

[13]: Tak tak. Jednohrncovky jsou velmi chutné, ale také praktické, není tolik nádobí. :-)

19 Hanka Hanka | E-mail | Web | 28. srpna 2014 v 22:03 | Reagovat

[17]: Jůůůů, to bude něco! Držím palce, aby se focení podařilo, Maru! :-)

20 MarijaKes MarijaKes | Web | 2. září 2014 v 13:33 | Reagovat

[19]: Hanko, člověk míní a osud mění. netopýři se nekonali, byla jsem ze zahrady tak utahaná, že myšlenka jít někam večer a pak se vracet nocí pěšky mě unavovala ještě víc. V sobotu jsem jeli na jinou akci, do vesničky, kde mám zahradu a tam jsem se opravdu pobavili. Většinou jsem ale natáčela a kdy dám dohromady všechny videa je ve hvězdách. :-)

21 Hanka Hanka | E-mail | Web | 2. září 2014 v 17:35 | Reagovat

[20]: Tak to se ani nedivím, Maruško, a chápu tě. Taky bych nešla. :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama




Děkuji vám všem, že jste nelenili, mrkli na můj blog
a dokonce posíláte komentáře.
Budu se snažit návštěvu oplatit.
Přeji hezký den.